Tabell over skostørrelser:

For å finne den virkelige størrelsen på føttene dine kan du oppnå gode resultater hjemme ved bruk av noen enkle husholdningsartikler: papir, en blyant og en linjal eller et målebånd.

Steg en: Tegn omrisset av foten

Start ved å stå oppå papiret med føttene dine så langt fra hverandre som de er når du går vanlig, og med vekten din jevnt fordelt. Hold blyanten vertikalt og følg formen rundt foten din. Forsikre deg om at du ikke holder blyanten vinklet inn eller ut.

Steg to: Mål

Bruk en linjal eller et målebånd til å finne avstanden mellom tuppen av hælen og toppen av den lengste tåen (som kanskje ikke er stortåen din). Trekk fra 0,5 centimeter fra summen for å ta høyde for tykkelsen på blyanten. Videre måler du vidden ved å finne lengden på den bredeste delen av foten din (vanligvis ballen på foten). Igjen trekker du fra 0,5 centimeter fra summen for å ta høyde for blyantens diameter.

Steg tre: Gjenta på den andre foten

Gjenta hele prosessen på den andre foten, siden det er vanlig å ha ulik størrelse på føttene.

Steg fire: Finn din riktige skostørrelse

Når du har skrevet ned målene på begge fottene dine, er du klar for å finne ut hvilken skostørrelse du har. Hvis føttene dine har ulik lenge og bredde, bruk alltid de største målene når du velger størrelse.

Skostørrelseguiden vår for menn kan vise deg hvilken størrelse som er best for deg.